Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pozdrav kolege.....Doso mi je na veliki servis ovaj 407,i posto zavrsih servis upalih auto, sve ok, rekoh da ga proverim preko dijagnostike,i naletim na ovu gresku P0339-senzor polozaja radilice pogresno sinhronizovan, u parametrima je sinhronizacija ok, auto radi i ide vise nego dobro ali nece da sprovede regeneraciju niti mogu nasilno da je sprovedem zbog greske, e sad senzor je ok i na radilici i na bregostoj, jer su majstori pre mene menjali oba i problem je ostao.Citao sam ga prvo kts-om pa autocom-om pa na kraju uzeh lexiu i greska ostaje , nzm jel postoji neka caka za sinhronizaciju kao sto je na starijim fiatovim benzincima?
FORD - Found On Road Dead
FIAT - Failure In Automotive Technology
Ma negde sam procitao da se menja kad e radi veliki servis e sad neznam da si nesto promasio nebi upalio itd...
Pirke
Ma nisam promasio nista, jer auto duze vreme vuce tu gresku i pre servisa, a evidentno je da radi, jer kad ga izvucem ne pali i prijavljuje prekid sto je i normalno, buni me ova kalibracija senzora, a preko lexie kaze u parametrima da su bregasta i radilica sinhronizovane....
koristiš li blokade za uzubljenje ??????
remenicu radilice steži dok su ti blokade postavljene kontašššššš !!!!
koristiš li blokade za uzubljenje ??????
remenicu radilice steži dok su ti blokade postavljene kontašššššš !!!!
Naravno da koristim blokade, pa nije mi prvi ovaj 407, vec duze vreme se rade, ali kao sto rekoh auto vuce tu gresku jos pre servisa, svakom se desi greska ali ovo nije 100% do mene i uzubljenja, sto i potvrdjuje sinhronizacija bregaste i radilice......
problem ti je u montaži
Diagnostic-service napisao:koristiš li blokade za uzubljenje ??????
remenicu radilice steži dok su ti blokade postavljene kontašššššš !!!!Naravno da koristim blokade, pa nije mi prvi ovaj 407, vec duze vreme se rade, ali kao sto rekoh auto vuce tu gresku jos pre servisa, svakom se desi greska ali ovo nije 100% do mene i uzubljenja, sto i potvrdjuje sinhronizacija bregaste i radilice......
zupčanik radilice jel na mjestu
zupčanik radilice jel na mjestu
Da na mestu je, kajla na radilici je u sredini, bas kako bi trebalo.Nije mi jasno zasto bi problem bio u montazi ali provericu i treci put za svaki slucaj.....
Evo kolege posto napravih ovaj pezo red je da javim sta je bilo.......Prilikom prover uzubljenja po treci put, i ako sam znao da je sto se toga tice sve ok, malo bolje sam zagledao megnetni tocak senzora radilice i kad na nekoliko mesta je bio podmuklo ostecen tako da se ne vidi na prvi pogled, zamenjen magnetni tocak i posle toga sve ok..... a i musterija mi je precutla da nisu menjali i magnet nego samo senzor.......
Pa nikad nisi nacisto
Pirke