Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
poz.evo danas upalio auto i čuo lagano šuštanje iz motora ,skinio zaštitni poklopac i kraj jedne dizne ima malo katrana i kraj nje se čuje lagano šištanje ,malo dotego i malo kao da manje šišti ,e sad me zanima dali treba neki poseban alat za izvaditi dizne ili moram mehaničaru. inače sam mehaničar za traktore ,pa mislim da to mogu sam riješiti ako je problem molim majstre da odgovore,hvala.
pa u principu netreba ako se da izvadit malo je nakiseli uk uljem i izcupaj
potrebno je poravnati sedoste dizne,inace ce opet prosistati
probaj ako ti se da ima tu dosta zezancija neda se izvadit dizna pa nekad navoj u glavi ode kad dotežeš šaraf neravno sjedište dizne itd
diznu i sraf samo na vruce skidaj jer kad se ohladi tesko ide i rizicno je
a da,kad je hladan obijes lepo smolu pa ga zagrejes i dalje radis...
skidam ih u utorak .sad bez straha .jedino kako poravnati sjedište ,il ču se več snaći.a prilikom dotezanja dali treba moment ključem na neku kilažu,il sa osječajem oko 8 kg ,pošto je vijak 8 mm.
alat za ciscenje i ravnjanje gde lezi sajbna ti je na foru rajbera za slavine i cesme pa ako imas nesto mozes probati
Pirke
koliko znam u mercedesa je stezanje šarafa 8mm max 35 NM a šarafi su sci 10'9 čvrstoče a ima ih i 12'9 onda je max stezanje 4.5nm
napravi sebi alat ili kupi ako imas gdje u ponudi,evo recimo ja imam za golfa:
skidam ih u utorak .sad bez straha .jedino kako poravnati sjedište ,il ču se več snaći.a prilikom dotezanja dali treba moment ključem na neku kilažu,il sa osječajem oko 8 kg ,pošto je vijak 8 mm.
rješio danas 2 dizne sve ok samo cjena paprena 1 podloška 6 eur.hvala na pomoći ,do sljedečeg problema,pozz.