Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
pozdrav
danas mi je stigo w211 270cdi g.2002, ima grešku na menjaču zato mu ide u safe program. Ulje je bilo menjano, dijagnostika pokazuje P2200 (component y3/6n2 (speed senzor 2) is faulty or the senzor supply has short circuit.
E sad ne znam jeli se taj senzor na komand ploči da zamjeniti ili treba cela ploča?
Mijenjaj električni dio EHS-a, A1402701161. Ili tvojim riječima, cijela ploča.
Pozdrav
Zadnja izmjena od Dajan2008 (03-07-2012 01:49:29)
pozdrav tu ti je elektricna ploca otisla ali kada skines vidi kakvo izgleda i dali je dosla voda jer ti modeli 211 su imali problema da antifriz iz hladnjaka dode u mijenjac i unisti plocu i mijenjac
pregledaj prvo menjac da nije sta riknulo oko mehanickog dela ako ista ima onda tu ostanu strugotine i zajebu celu plocu odnosno elektroniku.a kad zamenis sve onda novo ulje filter i onda na dijagnostiku lepo resetiras menjac i obrises greske i to je to
Pozdrav
važi, videču kad skinem ploču kakva je situacija. Ako ne bude ništa sumljivo, menjam električni dio. A kada se menja taj dio novi ili polovni da li ga je potrebno sa dijagnostikom avtorizirati ili ne? U svakom slučaju javim kako se je završilo. pozdrav
Polovni obično imaju isti problem, prekid do n2 ili n3 senzora, nije toliko skup nov. Nije potrebno ništa dijagnozom uparivati, zamijeni usput i adapter konektora mjenjača, dobro očisti tamo gdje sjede ventili za regulaciju i zamijeni komplet ulje s filtrom.
Pozdrav
Zadnja izmjena od Dajan2008 (04-07-2012 01:46:52)
pozdrav tu ti je elektricna ploca otisla ali kada skines vidi kakvo izgleda i dali je dosla voda jer ti modeli 211 su imali problema da antifriz iz hladnjaka dode u mijenjac i unisti plocu i mijenjac
Mislim samo 270-320CDI da su imali ovaj problem, četvrtaci su bili izuzet.
Elektronika mjenjača kako rekoše naj prije.
zlaja00 napisao:pozdrav tu ti je elektricna ploca otisla ali kada skines vidi kakvo izgleda i dali je dosla voda jer ti modeli 211 su imali problema da antifriz iz hladnjaka dode u mijenjac i unisti plocu i mijenjac
Mislim samo 270-320CDI da su imali ovaj problem, četvrtaci su bili izuzet.
Elektronika mjenjača kako rekoše naj prije.
..bio je problem samo Valeo hladnjak s početka linije...
znade se vidjeti oštečenje na senzoru kad skineš ploču(postoje 2 komada-često prvi znade puknuti na samom vrhu)vidi se golim okom,uradi kako je navedno i nema greške...
Polovni obično imaju isti problem, prekid do n2 ili n3 senzora, nije toliko skup nov. Nije potrebno ništa dijagnozom uparivati, zamijeni usput i adapter konektora mjenjača, dobro očisti tamo gdje sjede ventili za regulaciju i zamijeni komplet ulje s filtrom.
Pozdrav
bogami poskupela ploca bila 180 eura sad je 240 evrica
Kod nas je već dvije godine toliko novaca...
kod nas je 500 eura
problemi problemi
zamjenio onaj električnio dio sa novim i ista greška. Kad sam zamjenio dio, nije bilo nikakve greške ali posle desetak metara vožnje baci u safe i pokaziva istu grešku. Primjetio sam, da kad mi prebaci u safe, parametar senzora 2 skoći na 8000 1/min. I kod rubrike Status of shift valves mi u N i P pokaziva samo 3-4, a kad dam u D ili R pokaziva Not present.
Vlastnik vozila kaže, da je dva mjeseca unazad puko hladnjak pa se voda pomješala sa uljem. Prošli majstor je hladnjak zamjenio, očistio mjenjač, dao novi filter i ulje, valjda je još nešto reprogramiro egs modul. Do sada je mjenjač radio, dok se nijo ovo desilo.
pošto su mi ovi parametri strani, probaču dodati slike dijagnostike. Ne znam više sta da tražim a novi dio je več platit. Ako ima ko kakvu ideju?
pozdrav
Zadnja izmjena od sharky76 (10-07-2012 02:44:42)
Pozdrav
dajene i drugi, ima li ko kakvu ideju, svaki savjet je dobrodošao?:)
e ovako problem je rešen, greška se je našla . Nečete vjerovati, konektor na egs modulu nije bio dobro pričvrščen. U glavnom sad radi bez problema. Hvala svima na savjetima.