Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Reno Laguna 2005 godiste , 1.9 Dizel , 81 kw !
Covek dosao i kaze da mu se od skora pocelo desavati da kada vozi i stane u mjestu upali mu se rucna kocnica i onda mora da ugasi auto i da opet upali .
Takodje i cim upali auto i krene isto mu se desi to pa mora ugasiti pa ponovo upaliti da bi proradilo, nekada moram po tri cetiri puta gasiti.
Spojio sma na dijagnostiku:
Greske su sledece:
E obrisoa sam greske i onda upalio auto da probam i opet je blokirala rucna, i onda sam opet morao da ugaism auto.
Ona bi trebala sma da se odblokira kada ubacim u brzinu i dam gas, ali nece nikako da se odblokira dok ne ugaism auto i tako onda moram jedno pet puta pokusati da bi pustila !
Dalje, znaci pobrisao greske upalio auto i ope tblokiralo spojim opet dijangostiku i ocitava samo jednu jedinu gresku, a to je greska ta koju sam oznacio crvenim pravouganikom, dakle DF025.
U autodati ne mogu nigdje da nadjem nijedan kod pod DF, ja znam za kodove koje pocinju sa P0 ili P1 itd itd ., ali DF nema nigdje.
E sada posto imam univerzalca ovog Autocom CDP u njemu ima ona opcija za pomoc pri parkingu evo slika:
Nece tu da udje nikako, kao nije podrzano o.O !
Sta mislite o svemu ovome?
Hvala!
Zadnja izmjena od nike92 (11-07-2012 20:11:17)
E sada posto imam univerzalca ovog Autocom CDP u njemu ima ona opcija za pomoc pri parkingu evo slika:
Nece tu da udje nikako, kao nije podrzano o.O
pomoc pri parkingu nema veze sa rucnom kocnicom
Zadnja izmjena od dragan_s (11-07-2012 22:00:48)
DF050 0571 Brake switch circuit
Pogledaj modul rucne kocnice, on ti je kod rezervara, prekontrolisi ozicenje kontinuitet i otpor, mozda je cak uslo i vode(pricam na osnovu VelSatisa) problem je bio u instalaciji.
u bre ljudi dje odoste vi ! pa junace provjeri prvo dugme kod rucke za rucnu kocnicu ! mozda se pomerilo ili napravilo neki spoj pa javlja signal da je rucna podignuta !!! to dugme mora da se nalazi ispod kozice rucne kocnice. e tek ako to nije onda juri dalje.
B.N.B. 100x N.Z.S.M.A.
Nije kod njega rucna ni slicna tome na sta ti mislis, kod njega nema niti rucice koja se povlaci niti sajle niti dugmeta ispod rucice koje javlja kad je podignuta, kod njega sve ide preko elektronike i motorica.......
u bre ljudi dje odoste vi ! pa junace provjeri prvo dugme kod rucke za rucnu kocnicu ! mozda se pomerilo ili napravilo neki spoj pa javlja signal da je rucna podignuta !!! to dugme mora da se nalazi ispod kozice rucne kocnice. e tek ako to nije onda juri dalje.
Zadnja izmjena od dragan_s (13-07-2012 19:05:40)
Nije kod njega rucna ni slicna tome na sta ti mislis, kod njega nema niti rucice koja se povlaci niti sajle niti dugmeta ispod rucice koje javlja kad je podignuta, kod njega sve ide preko elektronike i motorica.......
ma nek on svjedno pogleda prekidac ispod rucice rucne kocnice
U jednoj kapljici vode ima vise savrsenstva nego u svim strojevima koje je covjek izmislio.
Titula je ono sto ostane nakon sto covjek zaboravi sve sto je naucio u skoli.
Albert Einstein
Pa ima dijagnostiku i parametre, a i greske, pa nece valjda preko njih traziti nesto trece........