Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
dobio sam auto sa kvarom da poslije zamijene kuplug seta ne radi kilometar sat. majstori su prikljestili konektor od vss senzora izmedu mijenjaca i bloka i precvikali zice. instalacija je slozena, vss ispravan ali i dalje ne radi, motorni ne vidi brzinu vozila. ako neko ima nekakvu ideju bilo bi od velike pomoci
Neznam kako si provjeravo vss al ajde provjeri sa led prob lampom da li vss salje impulse sa signalne zice, i onda naravno pogledaj usput da li ima napon i masu. pinovi su 1napon 2masa 3signal, naravno otpor 2 prema masi mora da bude nula.
Da li bsi vidi brzinu?(Znam da nema logike jer signal ide vss->ecu->bsi->dash ali ipak pogledaj)
Ako nema signala na trecem pinu i onda izvadi senzor i simuliraj impuls, pa vidi da li onda ocitava brzinu.
Pa javi kako je proslo.
Jos jednu glupost koja nema logike, pogledaj osigurace u samom bsi.
pozz
provijerio sam signal sa led lampom. imam napajanje i masu. dijagnostiku sam radio sa bb u parametrima u bsi nemam brzinu vozila kao opciju samo u motornom ali u motornom je 0 kmh. probao sam i sa drugim vss senzorom kojeg sam vrtio busilicom i dalje je 0kmh. na popravku mi je jedan laptop pa nemam semu a nemam toliko iskustva na citroenima da znam napamet i da li je dok su zice bile zgnjecene mogao nesto drugo skurit jer su dvije bile gole i jedna odsjecena
Jel' tu impulsni(magnetni) ili sa vratilom(pinjonom) senzor?
ecu je bosh ili siemens?
rijeseno nasao jos jedan prekid u instalaciji makar neznam kako metar dalje ali bitno da je rijeseno. hvala kolegama na pomoci