Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
VW 2.0TDI, 2005. 140KS EDC16
Auto u limp modu uz sve nedostatke koji uz to idu. Vlasnik je čupao sve moguće konektore pa ja na motornom gomila grešaka. VCDS-om obrišem sve to, vrća se jedna (zaboravio sam koja, nešto vezano za DPF). Isčitam ECU, isključim dpf, flešujem ecu. Sve OK. Očitam motorni ecu, nema grešaka. Provozamo auto 10-ak km sve ok, nema limp moda nema grešaka. Međutim na tabli i dalje svetli dpf lampica. Probam sa clear all dtc error, pobrisa vcds svašta nešto ali na tabli i dalje lampica.
Kontam da sam nekako morao da ugasim lampicu pa tek onda da flešujem ecu. E sad nisam vcds-om pre toga ni proveravao stanje dpf, nisam ni pokušavao regeneraciju, ništa. Ja bi sad vratio ori fleš pa pokušao ponovo sve iz početka. Šta savetujete kako da ugasim lampicu? Napominjem nakon modifikacije u "Engine" nema ni jedne greške ni pre ni posle vožnje. Mislio sam da iniciram regeneraciju, možda to pomogne?
Alfa Romeo 147 1.9JTDm 16V - 1/8 Meile : 9,120 @ 135,85 Kmh - 1/4 Meile : 13,738 @ 176,20 Kmh
nije file odradjen do kraja ima jos lokacija za promenu svifttec i ecusafe ne odraduju to kako treba. trba ti profi tuner
odradjuje to ecu-sejf ali ne divca,treba dati samo za vw grupu 3400e
proslo je vreme skidanja za dz.......
Tacno,nemoze svako raditi taj dpf off
Skup je to sport a ko nece da plati neka istrazuje malo
ako nisi rjesio jesi li pokusao ukloniti senzor.
VW 2.0TDI, 2005. 140KS EDC16
Auto u limp modu uz sve nedostatke koji uz to idu. Vlasnik je čupao sve moguće konektore pa ja na motornom gomila grešaka. VCDS-om obrišem sve to, vrća se jedna (zaboravio sam koja, nešto vezano za DPF). Isčitam ECU, isključim dpf, flešujem ecu. Sve OK. Očitam motorni ecu, nema grešaka. Provozamo auto 10-ak km sve ok, nema limp moda nema grešaka. Međutim na tabli i dalje svetli dpf lampica. Probam sa clear all dtc error, pobrisa vcds svašta nešto ali na tabli i dalje lampica.
Kontam da sam nekako morao da ugasim lampicu pa tek onda da flešujem ecu. E sad nisam vcds-om pre toga ni proveravao stanje dpf, nisam ni pokušavao regeneraciju, ništa. Ja bi sad vratio ori fleš pa pokušao ponovo sve iz početka. Šta savetujete kako da ugasim lampicu? Napominjem nakon modifikacije u "Engine" nema ni jedne greške ni pre ni posle vožnje. Mislio sam da iniciram regeneraciju, možda to pomogne?
mozda treba odjaviti u centralnoj el,kao kod peugeota u bsi
Znao sam odma počinju misterije, te ovo, te ono. A niko od vas se nije lično susreo sa problemom samo nagađanja (izuzimam dva zadnja odgovora). Na dalje bi krenule gluposti tipa crko Peri motor od toga, Lazi se sjebalo kvačilo a Miki otkazao servo... I na kraju mani se toga to je skup sport.
Kad bi ja tako lako odustajao nikad ništa ne bi radio samo bi čekao da neko drugi radi za mene. Ako čovek ima cilj i dovoljno mozga može sve da nauči. I ES i SWT i Winols je napravio živ čovek nije to nikakva misterija. Pljunuti 4-5 hiljada za € za neki sw koji isto tako neke stvari radi a neke ne je po meni čista glupost. Možda ne bi bila da ja imam servis sa 4 dizalice, 10 radnika i 100 mušterija danas onda ne bi imao kad da eksperimentišem sa winols-om i sl. aplikacijama. Skup sw za ove stvari kupuje neko ko ne želi da shvati suštinu problem i želi samo da što pre završi posao i zaradi što više novca. Ali ljudi ja ne žurim nigde, pare mi nisu na prvom mestu. Svaki ECU ima neke svoje cake i iskustvo je tu jako bitno to znam. Ja ga lično nemam puno, ali to nema da se kupi, na žalost na forumu nema puno kolega spremnih da razmene svoje.
Svakako trebalo mi je 2h da isčačkam šta je problem i rešio sam to. Hvala svima na pomoći.
P.S.
Što reče kolega @B Electronic
Tacno,nemoze svako raditi taj dpf off smile
Skup je to sport a ko nece da plati neka istrazuje malo smile
Ja sam istraživao
Zadnja izmjena od DejanNS (24-07-2012 00:47:24)
Alfa Romeo 147 1.9JTDm 16V - 1/8 Meile : 9,120 @ 135,85 Kmh - 1/4 Meile : 13,738 @ 176,20 Kmh
Eto vidis kako se moze kad se hoce
Eto vidis kako se moze kad se hoce
Niko se pametan rodio nije, sve mora da se nauči. Ali ponekad malo pomoći neće da vas osiromaši
Svaka cast burazeru!!! Samo napred!!!
svaka cast kolega neka si to rijesio,i dokazao da moze ali treba vremena,
Komentar za 10 Dejan to.Pozzz