Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
pozz.
još ništa nisam konkretno riješio u servisu, oni gledaju, štelaju da ne kažem hebu macetu mate ,a auto i dalje ne radi kako treba, odnosno rad je tvrd i nakon 3soma dolazi do vibracija motora ,to osjetim dok držim ruku na ruèici brzina, e sad moje pitanje ,dal se to može riješit nekim custom-om ?
jer nemam više živaca i polako me izluðuje to jer auto je tek na 30000 km,garancija otišla papa e sad bi riskirao i te novce za custom ako æe to bit riješenje mojih problema, svaki savijet dobrodošao,
LP THX
**Nikad ne reci necu ili ne zelim vise..jer se cesto desava da vrata upravo otvara zadnji kljuc**
ANDITO tu nešto smrdi u tom servisu garancija je otvorena sve dok se auto ne popravi.Garancija je otvorena prije isteka tako da popravak bi trebao biti u garantnom roku.Što se tièe vuèe i vibracije motora jesuli mijenjali semering na radilici od strane mjenjaèa ako je mijenjan potreban je specijalni alat za ugradnju tog semeringa zato što davaè radilice oèitava podatke sa semeringa radilice Ako nisu mijenjali taj vakum koji spominješ to je za fino gašenje motora skini crijevo sa vakum aparata i zaèepi pa probaj kako æe vuæi.POZDRAV
pozz,
Što se tiæe izmijene semeringa to ne znam,mijenjali su set kvaèila i onda auto nije htio vuæ tj. na 3000 je jednostavno stao i polako nabirao okretaje i brzinu, pa su mijenjali taj hladnjak ispušnih plinova i taj vakum je na njemu, a onda su zamijenili turbinu pa je auto nešto dobio snage ali ta nova turbina svira na 1500 do 2500, što sam išao reklamirat al njiho odgovor je do je to sve ok, uglavnom auto radi sve lošije, mislim da turbina nije ni mijenjana nego da su dirali mape i tu podizali snagu odnosno da auto bolje ide, jednostavo više nemam volje iæ u taj servis jer svaki njihov odraðen posao je još gori, šteta što nose naziv ovlaštenog servisa
**Nikad ne reci necu ili ne zelim vise..jer se cesto desava da vrata upravo otvara zadnji kljuc**
neznam koliko se razumiješ u auto mehaniku ali probaj da taj vakum na usisnoj grani oslobodiš da nema funkciju pa probaj kako ide,dali vam šta šišti kada auto radi na leru kao šuštanje zraka da nije puklo crijevo od vakuma što ide na magnetne ventile za turbo
ja sam neki dan na golfu napravio pizdariju,isto sam mijenjao kvaèilo i nisam vidio da mi se išèupao jedan vakuum kad sam objesio motor.zato si pogledaj malo dali ti je sve spojeno a ne da ti rastavljaju auto bez veze i mijenjaju šta im padne na pamet.pozdrav
ajko reæ da sam sa mehanikom na ti, e sad motor je 1.9. tdi pd 2008 g. ne znam o kojem vakumu priæaš, onaj koji bi se treba æut nalazi se na hladnjaku ispušnih plinova
ne mogu ti toèno za škodu reèi ali na golfu ti je vakuumki ventil iznad getribe i bez problema ti može ispasti crijevo,pogledaj to ti je minuta posla
thx, budem pogledo sve vakume i crijeva, al nebi to smijelo otiæ na 30000km,
ma ništa ti ne ode nego se sluèajno išèupa kad vadiš getribu,ne tvrdim da ti je baš to al nije problem pogledat
citam tvoje postove i ne mogu da verujem da ljudi u ovlascenom tako rade. kazi iskreno koliko su te odrali za te (kazimo) popravke
ako je zena imenica, onda je ljubavnica zamenica
napisao sam u prijašnjim postovima, auto je bio pod garancijom, u 8 mj. istekla, tako da nisam ništa platio al nisu ništa ni napravili nego samo shebali motor, uopæe mi je žao kaj sam bilo šta dao radit na autu
najbolje je da kreneš od vakuma gore sam ti naveo šta da probaš,ako imaš moguænost da podigneš auto i pogledaš u turbinu kada radi auto vakum na turbini mora biti to jeste štangica od vakum aparata mora biti povuèena prema dole ako nije onda imaš problem sa vakumom
samo još da ti velim da èeš imat problema kod iduèe zamjene kvaèila,dobit èeš predebelu lamelu i neèe ti odvajat,ovo ti je sto posto provjereno
misliš na obièni set kvaèila a ne na dvomasneni set
Zadnja izmjena od elitzuco (03-11-2010 00:47:53)
da kad kupiš set za obièni zamašnjak dobiješ koliko se sjeèam oko 0.7mmpredebelu lamelu ali i za to ima rješenje samo mi pravila brane da ti ovdje dam adresu
thx, al ako ikad budem mijenjao lamelu vratit æu dvomaseni set, nadam se da æu prije prodat auto:)
da si znao sad je na akciji nebi vjerovao koliko košta
Evo da dignem temu iz prasine,
kao sto znate, doticni servis u Zagrebu sredio mi je auto kao da ima 500tkm,
uglavnom nakon prijdenih 9tkm,o svom trosku ugradio sam ponovo dvomaseni set i preporodio se, naravno moramo sam promijeniti nosac na mjenjacu jer ga je jednomaseni razvalio,znaci odradeno na 37tkm i napravljen remamp i sad auto ima 60tkm,super ide samo opet se malo osjeti lagana tresnja na leru, zamajac ali sad teram dok se ne bude culo klank-klank,
a sto se tice izgubljene snage nakon zamjene u ovlastenom,gospoda ugradila novu turbinu(vjerojatno nekom trebala) auto je bolje isao ali je od prvog dana zavijala ko hitna pomoc, a sad nakon dolaska s mora fijuce za poludit,
malo sam se vec ohladio i shvatio da je ipak to Skoda, i jedno pitanje vezano za prekidac vozacevih vrata,ponekad ne signalizira na MFD-u da su vrata otvorena,jel postoji kakva mogucnost popravka ili zamjena novim a ta prica poprilicno kosta,
hvala
LP
Meni se čini da su te oni tebe dobro provozali.
Šta se tiče treskanja na leru na 1,9TDI u Golfu 5, Octaviji to je gotovo redovita pojava, kao i vibracije pedale kvačila kad je puštena na pola, i to ne prolazi za reklamaciju čak sam vidio dopis od VW-a gdje daju naputak serviserima da to ne podlježe garanciji
Šta se tiče brave može ti to neko od elektroničara riješiti.
Moze se ta brava popraviti i to vrlo kvalitetno da nemas vise problema, ja sam ih popravio ne znam ni sam koliko pa ti govorim iz iskustva samo trebas naci dobrog majstora za to, a ja ti i nisam bas blizu....
je napisao skrivenu poruku za korisnika: Andito
Da kad bi uvijek bilo samo do toga, nagledao sam se ja tih kucnih i "majstorskih" rjesenja koliko hoces.......
[.]
recite coveku hvala servirao vam na tanjir gdje ima upustvo i kako da rijesite ,kupite ono raketno pivo od 2 litra i tuces po pivi i eto si ga skolio u tren,,,
@)).....
hvala na info. i pomoci
razgovarao sam sa par ljudi vezano za tu famoznu bravu,taj cicek na mikroprekidacu je problem,budem ju skinuo pa dao jednom elektronicaru da to prelota,nadam se da cemo uspjet to odraditi,
a dve litre pive nije problem treba neki meet organizirat.
ja sam samo uputio čovjeka gdje ima dobro objašnjeno i sa slikama popračeno sad je na njemu jel moze to odradit ili nemoze, ali mislim da zbog jednog prekidača od 7 kn netreba dava 1000 i više kuna za drugu bravu, kako su meni drugi pomogli tako sam i ja spreman drugima pomoč i naravno ako mene ništa nekošta nekošta ni onog kome pomognem, da smo blize odradio bi ti to ja za đaba, vazno je da se stječu nova prijateljstva nije sve u parama