Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
..nisi razmisljao o diznama tj gumicama?
ja sam nasao neku polovnu gumicu za onaj poklopac pumpe koji je pricvrscen sa 5 vijaka i stavio bez ikakvog mazanja i auto pali vec dva dana bez problema ako bude problema javljam
neznam dali si ga probao parkirati da ti je zadnji kraj auta viši od prednjeg , jer ako ti onda dobro pali onda je definitivno tandem pumpa u samoj pumpi ti je nepovratni ventil ako si je rastavljao to si mogao i vidjeti , kakvo je stanje sa diznama količine
Passat i dalje tera po svome...Kad mu je zadnji kraj visi od prednjeg upali lagano, u suprotnom ima problema sa paljenjem, postavio sam i nepovratni ventil na dovodnom crevu posle filtera, i opet isto, ajmo braco mehanicari, elektronicari, psiholozi i psihijatri, savetujte
Nisi napisao dali si mjerio pritisak tandem pumpe u radu , jer ako je slab pritisak neće ti povući gorivo ona pumpa u rezervoaru gura samo do filtera ,a vidim da su ti prva i treća dizna imaju - ispred netko skoro u jednom postu napisa da nesmije biti tako
pritisak tandem pumpe bi trebao biti 7,5 bara
Sefe da li si zamenio filter goriva , malo glupo ali moram da pitam.
pritisak na pumpi 7.5 bara na4000 okr.
ako nema začepi povrat.ako dobi pritisak treba gumice na diznama.
provjeri pumpu u rezervoaru za svaki slučaj.
reparatura tandem pumpe:mani se toga.
ako motor upali a zatim se ugasi pa dugo anlasuje najvjerovatnije je problem da podizaci ostanu bez ulja a to je moguce zbog slabog ulja ili do rasteretnog ventila na uljnoj pumpi najbolje da prvo palenje dignes poklopac i provjeris dali su ventili meki kad nece upaliti ako jesu to je to
inace stvar je da moze vrastiti gorivo i na tandem pumpu (niukom slucaju ne mazati raznim ljepilima dijelove koji zaptivaju jer to sa naftom nema veze samo ces unistiti PDI dizne a u krajnjem slucaju izmjeri kompresiju jer ako je ispod 22bara po klipu nema palenja jer tdi motor pali grijac tek na -3 do -5 stepeci celzijusa sve ti to govorim iz provjerenih izvora jer sam imao sve te slucajeve pozzz
bolje ga je imati nego nemati pa sta god je u pitanju
Provericu i to sa podizacima, hvala na savetu...kompresija nije sigurno, auto je u jako dobrom stanju, i redovno je i dobro odrzavan tako da i ne sumnjam na kompresiju, a i kilometraza nije tako velika za taj motor...
Po meni tu ti ne dihtuju gumice dizni a i korekcija kolicine ubrizgavanja nije dobra moj ti je savjet zamijeni gumice dizni nasteluj dizne i rijesi problem pod uslovom da si dobro reparirao tandem pumpu.