Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Proveri dali ti baca gorivo ujutru pre tog prvog palenja mozda ti vrati gorivo u rezervar ili ga parkiraj na nizbrdicu tako da ti rezervar bude iznad nivoa motora i vidi dali ce ti tad upaliti.
Pridruzio bi se kolegi bmw imao sam problema sa vraæanjem goriva u rezervar...ugradio nepovratni i rjesio problem....
E drugari moji kao prvo svima SRETNA NOVA GODINA a kao drugo nasao sam kvar na Astri ...KONTAKT KABLOVA SA RAZVODNIKOM...... evo ga pali super !!!
pozdrav
MA KAKO DA NE , EVO GA PONOVO NECE UJUTRO DA PALI,TRAZIM DALJE !!!
MA KAKO DA NE , EVO GA PONOVO NECE UJUTRO DA PALI,TRAZIM DALJE !!!
ne znam ti reci kako da to napravis al ja sam imao par tih 16V sa slicnim problemom..ja sam odradio svoj dio oko struje na motoru..i kompresija je uvjek bila u toleranciji..no svi ti 16V su zavrsili sa skidanjem glave i njenim uredivanjem..tako da nije da te plasim ali koliko pratim sve si odradio ostaje problem unutar glave..ima neka prica o malim pa prema tome preopterecenim ventilima na toj glavi i cesto stradavaju..no ima ovdje i mehanicara pa neka pojasne kako to provjeriti a da se glava ne skida onako reda radi..no svi moji koje nisam uspio rjesit sam prevezao do kolege mehanicara..skidanje,ravnanje,raskopavanje glave i uvjek pokoji ventil koji je bio sumnjiv..nije to strasno skupo a autic bitno bolje radi nakon takve akcije..moje musterije zadovoljne i nisam imao prigovor ni na cjenu ni na rad auta nakon tih akcija
Pozdrav!
kolega imas pravo .meni poprilicno cesto desavalo da izgore ventili na tim motorima 16v i kada se posle odradi glava nikad nije bilo problema,sve ja radilo ekstra,bez rasklapanja donjeg dela motora.Jednom mi se desilo da taj motor kod vise uzastopnih merenja kompresije ima razzlicite rezultate,nekad dobra nekad ne i isto je problem bio u ventilima
Neki dan sam radio x18xe koji prvo verglanje vrti kao lud (normalno, ne upali), posle celog dana pali. isto izgoreli izduvni, prvo paljenje preslaba kompresija. Davno sam imao istu stvar sa c16nz (isto astra f, 8V), koji je na kraju naprasno izgubio kompresiju skroz. Na Omegi x20xev mi se desavalo da crevo povratnog voda u rezervoaru stoji previsoko i bucka gorivo i vazduh, pa pumpa sve to uvlaci i tera napred, isto jako tesko palio ujutro, ali je i slabo isao kad rezervoar nije pun, tj kad ima manje od 3/4 goriva. Pretpostavljam da si gledao sta ECT misli ujutro, ocistio dizne, utvrdio da ima varnicu ujutro kad verglas, premerio pritisak benzina i ostale "normalne" stvari... Il' fali vazduh (tesko), il' gorivo, il' varnica, il' kompresija.
When you have everyting under control, youre not fast enough!
KONAÈNO!!! NAŠAO SAM PRAVOG MAJSTORA! SENZOR RADILICE ZAMENJEN I EVO GA PALI SUPER !!!
.......POZDRAV.....