Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
maf je dobar a sta je sa turbinom
maf je dobar a sta je sa turbinom
Pa postavio sam gore i kanale 010 i 011,napiši šta misliš da ne valja,jel nije dobar pritisak?
ista procedura vazi za turbo 1500 rpm ... napisao sam
Da se najpre ogradim posto ne poznajem VW bas najbolje ni taj program ali meni se cini da ti ni taj protokomer nije u redu.probaj od nekoga pozajmiti sa ispravnog auta samo za probu.
ista procedura vazi za turbo 1500 rpm ... napisao sam
Ok,danas æu snimit i stavit da se vidi.
je napisao skrivenu poruku za korisnika: bjeli
@)).....
rasat napisao:ista procedura vazi za turbo 1500 rpm ... napisao sam
Ok,danas æu snimit i stavit da se vidi.
Evo kanali 010,011 treæa brzina,puno optereæenje 1500-4000okr...
Zadnja izmjena od tale3007 (30-07-2010 23:30:58)
malo kasni u startu probaj da odvrnes granicnik na turbini 1-2 kruga
malo kasni u startu probaj da odvrnes granicnik na turbini 1-2 kruga
Oprosti što pitam,al volio bih bit siguran,dal da ga baš odvrnem ulijevo kako bi se štangica još odmaknula prema gore od vakum posude ili da ga zavrnem kako bi se štangica pomakla više prema dolje,tj.prema vakum posudi.
prema vakum posudi[odvrni]
Nisam još uspio odvrnit štangicu,nadam se da æu u ponedjeljak,evo još kanal 011 u vožnji od prve do èetvrte brzine u komadu da se bolje vidi kako se mijenjaju vrijednosti tijekom vožnje,svaki komentar je dobro došao,pozz svima.
prema vakum posudi[odvrni]
Otišo mi kolega na more pa nemam dizalicu,tako da još nisam to odradio,danas sam zvao majstora koji mi reparirao turbinu,on kaže da se na aktuatoru može vrlo malo postiæ ida ako budem odvrnio da æe mi najvjerojatnije prepunjavat turbo i bacat u safe mode,jel to istina?
rasat napisao:prema vakum posudi[odvrni]
Otišo mi kolega na more pa nemam dizalicu,tako da još nisam to odradio,danas sam zvao majstora koji mi reparirao turbinu,on kaže da se na aktuatoru može vrlo malo postiæ ida ako budem odvrnio da æe mi najvjerojatnije prepunjavat turbo i bacat u safe mode,jel to istina?
Ako je tako ne isplati mi se odvrtat,neka me netko ispravi ako nisam u pravu
Da bas tako ako to nestrucno odvces vakum hoce da prepumpa turbo...
@)).....
Evo da postavim i TDI tajming zbog èega sam i zapoèeo ovu temu:
ovo je tajming za 1z motor a kod tebe je ahf...nego jesi li probao da odvrnes granicnik na turbini
Zadnja izmjena od rasat (06-08-2010 01:08:04)
Sad za vikend mi dolazi kolega pa æemo to probat napravit.
A šta sad to znaèi,što kažeš da je to timing za 1z motor?Jel trebam mijenjat kut paljenja?
Zadnja izmjena od tale3007 (06-08-2010 01:13:52)
na grafu koji si postavio u desnom donjem uglu vidi se all 1z otvori to polje i nadji motor ahf i to je diagram za tvoj motor
inace po ovom diagramu paljenje je malo u kasnijem,treba da bude na plavoj liniji
Zadnja izmjena od rasat (06-08-2010 02:07:32)
na grafu koji si postavio u desnom donjem uglu vidi se all 1z otvori to polje i nadji motor ahf i to je diagram za tvoj motor
inace po ovom diagramu paljenje je malo u kasnijem,treba da bude na plavoj liniji
Evo timing za moj motor AHF,ima dvije vrste za AHF u VAG COM-u pa æu postavit obadvije:
Zadnja izmjena od tale3007 (06-08-2010 12:32:55)
pokusaj zamjeniti mjerac temperature i pritiska on ti dodje na itekuleru ispod desnog fara
pokusaj zamjeniti mjerac temperature i pritiska on ti dodje na itekuleru ispod desnog fara
Ti misliš na senzor pritiska turbine,on se nalazi izmeðu intercoolera i usisne grane,odmah je dostupan èim digneš poklopac motora,ispravi me ako nisam u pravu,njega sam veæ probao promijenit i nije se ništa poboljšalo.
Zadnja izmjena od tale3007 (06-08-2010 22:45:13)
Danas sam smanjio kolièinu ubrizgavanja sa 3.6 mg na 2.8mg na bosch pumpi,sad mi je motor malo življi i ljepše pali dok je topal,al još to nije to,jel zna netko zašto mu paše manja kolièina ubrizgavanja,probao sam dignut i na 5 mg al onda je baš lijen,ispod 3 mg najlbolje vuèe.
jel to znaci da ti je pumpa bila ustojena falilo nafte a pritom proces sagorijevanja manji i nema sta da zavrti turbinu...
@)).....
Danas sam smanjio kolièinu ubrizgavanja sa 3.6 mg na 2.8mg na bosch pumpi,sad mi je motor malo življi i ljepše pali dok je topal,al još to nije to,jel zna netko zašto mu paše manja kolièina ubrizgavanja,probao sam dignut i na 5 mg al onda je baš lijen,ispod 3 mg najlbolje vuèe.
Smanjio si napon na reg. kolièine a ustvari si....
a ustvari sam....?????