Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
ovako prvo pod opisom te greske moras da vidis u mjernim blokovima dali je nizak ili previsok tlak ja sam skoro imao istu gresku na pasatu tdi
gdje je bio nizak tlak u usisnoj grani nije isao usafe mod vec nije imao snage greska je bila u tankom crijevu kod serva kocionog aparata
a imao sam slucaj sa istom greskom zaprlana turbina
prema svim sto si vec napisao ti imas visok tlak u usisnoj grani pa ti zato ide u safe mod
nema na cemu druze......ovo ti je najlakse i najsigurnije......ja sam to apsolvirao i kod sebe i kod drugih.....
sretno.......pitaj ako jos sta imas nejasno.....
a jel moze da se napravi probna voznja i da se prati pritisak turbine imas u mernim blokovima sve i pratis koliko N75 odradjuje u procentima...
@)).....
ocisti usisnu granu i proveri da li ti je nek cackao oko poluge na turbini jer postoji velika verovatnoca da ostane duze otvoren i da ugusi turbinu,proveri el.magnetni ventil na turbini.ja sam imao isti problem na starom pasatu 90ks ahu motor i sve sam ovo navedeno uradio i razbio katalizator i auto isao extra
...comp pokazuje MAf ok
Jel ti vrednost u mernim blokovima za MAF kao sto je receno, ili malo vise? Ima li ulja u interkuleru?
Najbolje snimi log file pa ubaci ovde.
Poz!
Molim experte za odgovor.
danas uradio mjerne blokove i izgledaju ovako:
MAF
blok 003 3000 rpm 630mg/h 630mg/h 58,5% /EGR/
TURBO
blok 011 3000 rpm 1530 1540 78,1%
blok 010 625 mg/h 958,8 1418 55% (gas)
navedeni blokovi registrovani u 5 st.prenosa na cca 3000 rpm.
Na osnovu prednjeg molim tumaèenje ovih rezultata, Hvala svima.
/...00575 17-10 Intake Manifold PressureControl Difference/
:-(
Zadnja izmjena od vw-tdi (10-10-2010 17:40:26)
oèekujem mišljenje struènjaka
Sve to ponovi ali u 3 stepenu na 3000 obrtaja,puni gas 100%.
zamjeni taj N75 sigurno ispravnim i rijesit ces problem i pogledaj senzor
tlaka punjenja ako je u kompjuteru (a mislim da nije) otvori ga da nije procurio i napunio ECU uljem
ali ne desava se tako cesto i imao bi drugih problema jos.
halo struènjaci,
mjerni blok 10
MAF 960 2100 mbar 3000 rpm 3 st.pren. da li je ovo ok ?!