Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
nevjerujem da je problem u samom filteru pogledaj na povratunom crijevu na filteru ima plastika ispod nje su gumice da tu ne vuce
Evo da se i ja ukljuèi malo u raspravu,sobzirom da i ja imam identièan problem,ovo što ste svi spominjali sve je promjenjeno,i auti i dalje teško pali,a promjenio sam pumpu nepovratni ventil,mjerio dizne,mjerio kompresiju,mjenjao senzor temprature,mjenjao sva crijeva,filtere a on i dalje tako radi,a dijadnostika ne pokazuje nikakvu griješku,upravo se ponaša kao A U D I ,ako upali dobro ide,juèer sam ga vozio na auto cesti 210 i nije bilo nikakvi problema,osim sa prvim palenjem,bio on hladan ili topal,bilo vani -10 ili + 30 isto mu bude,pa ako netko ima bilo kakvu pametnu ideju,ali osim ovoga što je sve reèeno bio bih veoma zahvalan za svaku pomoæ.
ako imaš nekog da ima kts na njemu možeš vidjet palenje,znaèi ideš u podešavanja i mora ti biti od 0-2 stupnja.ako ti je tu problem riješit èeš ga za pola sata
Kalimer,dali bi mi mogao bolje pojasniti o èemu se toèno radi,da bi mogao prenesti kolegi koji mi radi dijagnostiku,dali se može sa time to napraviti.
nema problema,spoji kts i ideš na podešavanja,tamo ti ima kut palenja koliko se sjeèam aktiviraš ga sa f2 i onda ti tester poène upravljat sa palenjem tj ide od ranog u kasno,ti gledaš vrijednost koju ti izbaci kad je gotova aktivacija,mora biti od 0-2.nadam se da si skužio
Jesam ,puno ti hvala ali kolega sa svojom diagnostikom nemože priæi tim opcijama,neznam šta nevalja,ali neeke su mu opcije nedostupne,moraæu nabaviti VAG-COM pa æemo pokušati sa njim.
Još jednom ti puno hvala.
posto ti se ugasi lampica od grejaca cekaj da automat cakne,i onda pali jel motor je oslabio i trazi grejace da duze greju ili da ga grejes vise puta kako bih se grejna komora zagrejala..
Strpljenje je gorko al' mu je plod sladak.
Pozdrav svima još jednom,ja nikako da riješim problem,ali sam vidio da je gospodin tokec to ljepo pojasnio,-Narode o ovome smo vec odavno razgovarali.Do sad sam napisao dva puta kako se ovo popravlja ali evo ajde napisaæu i treæi put.To se rešava sa dijagnostikom.Znaèi treba poveæati kolièinu ubrizgavanja na prvom paljenju.A to uradite ovako.Uzmete lepo VAG COM i zadate adresu 01 (elektronika motora)zatim funkciju 11 (login procedura),ukoliko vam je manuelni menjaè ukucate kod 35342 a ako vam je automatski menjaè ukucate kod 35341.Onda se vratite nazad i odaberete funkciju 10 (adaptacija) ukucate kanal 5.I na tom kanalu se nalazi vrednost 32768.Tu vrednost izmenite u 33768.I to je cela matematika.----ali ja nikako da doðem do toga kanala br.5 traži me pin od 7 brojeva,kako da se doðe do toga pina to mi nije jasno,još jednom pozdrav.
u ovlaceni servis ces dobit taj 7cifri broj,to sto se budji u kanal 5 to je samo varka,otidi u kanal 12 pa mu povecaj vrijeme za grijace ali ni to nece dugo,meri se kompresija ako je ok trazi se drugdje kvar a svi hoce na vagcom da adaptiraju paljenje,ponavljam svi 2.5 v6 su presli 250-300 000km i hoces da ti pali nece bez remonta veceg...
Zadnja izmjena od internet majstor (09-11-2010 18:14:29)
@)).....
Zahvaljujem na ainformaciji,ali kolega mi je mjerio kompresiju i svi 6 imaju oko 27,dizne dobre,pumpa je nova,a diagnostika nema griješke,više stvarno neznam.
na zadnjem audiju kojeg sam radio sa tim simptomima mjenjao sam rotor alnasera i cetkice i auto pali ko lud problem je bio u 20 obrtaja u vecini im je alnaser problem
Da vidiš možda si u pravu,puno ljudi mi je reklo da bi mogao biti anlaser,mada ga je majstor pregledao i promjenio èetkice i kaže da je sve u redu ali ja imam osjeæaj da slabije okreæe,zahvaljujem ti puno na pomoæi sutra æu ponovo odvesti auto da mi pogledaju anlaser,još jednom ti puno zahvaljujem na pomoæi.
najcesci kvar je rotor i automat koi oslabe i onda alanser okrece ali sa mnogo manjim obrtaima
dijagnostikom provjeri broj okretaja dok anlasuješ (dobar je oko 280 ili više)
nisam ginekolog,ali mogu pogledati
pozdrav evo da i ja nesto dodam na sve to naime iz procitanoga do sada evo jedno moje lose iskustvo na istom autu naime i meni se desilo isto to ali sam imao i srece ne kazem i ne tvrdim da je i kod tebe isto ali vredi pokusati naime i ja sam mjenjao filter od goriva i sve je bilo u redu covjek otisao ali se sutra vratio problem prvo paljenje hladan i da ne duzim sve i svasta sam probao i sa dijagnostikom i mehanicki da bi na kraju posle mnogo izgubljenog vremena odlucio ponovo mjenjati filter i sve rado ok ne moze bolje e sada iz znatizelje vracam ponovo isti onaj filter i nece da pali vjerovao ili ne ali sve cinjenice kazu iako je filter nov ne znaci da je ok kod mene je tako bilo mislim da vredi da pokusas pa javi
Pozdrav svima na forumu,ma evo danas sam bio kod majstora i napravili smo kompletnu reparaturu anlasera,sad bolje okreæe ali i dalje neæe da upali onako kako treba,opet on vrti 5-10 sekundi i dalje se ponaša identièno,zahvaljujem se kolegi starac.u na informaciji za filter goriva,ali smo mi to mjenjali i to 3 puta ali opet ništa,toèno je rekao kolega tokec za startnu kolièinu goriva,ali ja neznam onaj sedmocifreni pin za kompjuter i nemogu otvoriti kanal br. 5 jel se ponaša baš upravo tako kao da nema dovoljnu kolièinu goriva da upali,èitao sam na ovom forumu da su to deèki tako rješavali ali neznam kako su došli do toga pina,,pa bih milio nekoga ko to zna da mi pojasni,svaka pomoæ je dobrodošla.
I ja imam i dalje problem kao sto sam naveo na pocetku ove teme, a to je da kad topao auto odstoji na mjestu nekoliko sati da nakon toga tesko pali.
Kad se grijaci ujutro upale je sve u redu i pali super. Znaci samo je problem topli start. Dugo verglanje i oblak bijelog dima.
Dakle, i ja sam imao velikih problema sa filterom nafte, zbog kojeg sam ostao na cesti... Navodno je bio neki kineski sa kojim je vise ljudi imalo problema.
Upravo je auto kod mehanicara jer je navodno problem u kutu bosch pumpe...tocnije cu znati valjda danas navecer ako bude gotov.
probaj ištekati senzor temperature vode,pa onda vidi kako pali,ako pali dobro ugradi dodatni relej
jesam i radi drugaèije,zato šta dobije veæu startnu kolièinu goriva,ali ja bi da to bude orginalno
mislim da ti nije do pumpe,kakva ti je kompresija,a ako je ona dobra morat æeš fleširat motorni komp.
ma kompresija je dobra,još je jedino ostalo ovo sa fleširanjem,sve ostalo smo probali,i nema više šta drugo da se proba,kolega u šali kaže ima duhova,neznam kako doæi do pina išlo bi i to,kolega tokec je to spominjao ali niko ne kaže kako doæi do toga pina
ugradi rele i rjesen problem
i ja to kažem
Ma ljudi moji to nije rješenje,treba naæi kvar,sve drugo su prepravke.