Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
veæ 3 mjeseca me ovo muèi.Džaba sve dijagnostike i sva nagaðanja i puno nekih majstora.Dešava se da mi auto normalno pali danima npr 10 dana.11-ti neæe.Ili npr pali mjesec i onda 31 dan neæe.Nije bitno da l je vruæ il hladan.I onda da nebi verglao dam mu i oduzmem kontakt par puta i on upali.U vožnj se ne gasi.Autoputem sam neki dan išao 190 bez greške .Na leru radi na 800 obrtaja.E da,umalo da zaboravim,kad neæe da pali èujem neko burlanje i klokotanje u rezervoaru kao da vrati naftu.Ljudi pomagajte da li neko ima slièno iskustvo.Kako rekoh na poèetku na dijagnostici ništa.Neko kaže pumpa u rezer.neko regulator pritiska a neko dizne.
Koliki je pritisak u railu kad nece da upali?
Cuvajmo okolinu,sacuvajmo planetu!
Dostavna pumpa u rez. 100%, i ne vozi tako brzo
ha ha u pravu si.Ma samo sam htio da doèaram kako ide dobro pa ako je pumpa kako prima tako dobro.I ide , e to me buni prijatelju.Da l ona zataji , ili šta.Ugl.nakon par pokušaja vraæanja kontakta on pali.Moguæe da je prodrma napon.Na nekom forumu je još neko rekao da je imao identièan problem sa istim simptomima i bila je pumpa.A pritisak u railu je bio na dijagnostici 100 e èega jbg.ne znam.Mada tu grešku SLAB PRITISAK on vuèe ko zna od kada
proveri filter a pumpa je sigurno
kupio sam novi filter.Ti si treæi koji to kaže(pumpa) i moram da priznam da me je to malo i ohrabrilo,a nemojte mi se èuditi jer izluðuje me auto.Ujutru bih odmah otišao u servis i kupio bošovu samo kad bi znao da je ona.Ali ima i logike,èim je loš pritisak u rejlu znaèi da pumpa slabo baca
Evo i èetvrtog ).
veè sam nekom odgovorio na slièno pitanje,jedmostavno izmjeri pritisak pumpe u rezervoaru,mora biti 2.5 bara,a možeš ju i izvadit da vidiš da joj se nije raspalo sito
idi i kupi pumpu ,ako je do toga onda si riješio problem ,a ako nije uèio si se za svoje novce
haha
vadio sm je i èistio.To što sam sa sitke skinuo je najblaže reèeno katran.Našao sam kod èovjeka polovnu da mi da da probam voziti neko vrijeme da se uvjerim da l je do nje.Mada mi pominju i neki regulator pritiska.Al kreæemo od pumpe
ima jos puno toga za proveravanje
1. mase motornog komp
2. rele pumpe u rezervoara
3. kontakti i napajanje (posebno uticnica unutar pumpe, to zna vrlo cesto da korodira)
4 senzor pritiska goriva ( na kontakt 800-900Kpa prilikom startanje potrebno je da ima nad 15.000 KPa)
5.senzor radilice
e sad posle sve ovoga mozes da promenis pumpu.
pozdrav
1. mase motornog komp - sigurno OK
2. rele pumpe u rezervoara - radi provjereno ispitan ,to je onaj koji cakne kad pumpa postigne pritisak
3. kontakti i napajanje (posebno uticnica unutar pumpe, to zna vrlo cesto da korodira)- provjerio i oèistio
4 senzor pritiska goriva ( na kontakt 800-900Kpa prilikom startanje potrebno je da ima nad 15.000 KPa). ???????? sumnjam na njega i na ventil visokog pritiska
5.senzor radilice-promjenjen kupio original 28 eura u servisu
znaèi napadamo pumpu jer da je taj senzor dijagnostika bi izbacila grešku
ko god da je rekao pumpa dugujem mu pivo.Pozdrav
Može pivo
Ja sam imao problem sa puntom 1.2 gasio se ponekad u toku voznje, i posle toga par minuta nema sanse da upali. Dijagnostika nije pokazivala nikakav kvar, auto je par puta kada sam isao u servis radio najnormalnije. Ispostavilo se da je kvar u senzoru radilice (davac broja obrtaja) ali su odredili kvar tek nakon sto je senzor otkazao.
to je kod Puntića standardno ko kalendar golih žena u radioni
zaliješ ga vodom hladnom on pali čim se ugrije neće