Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
hajde postavi pitanje oko tvog auta jos negde,najbolje da ti to iskonstruises da radi bez grejaca,posto vise znas od svih nas,mozda probas u WV kao konstruktor za rele grejaca
hvala svima koji su dali korisne i konstruktivne odgovore,posebno reuf, mlulic.svaka èast.
šta mislite da li bi pomoglo da stavim NGK D power 2,iz specifikacije teh. podataka
Anzugsdrehmoment [Nm]: 023
Schlüsselweite: 12 mm
Spannung [V]: 012
Gewindemaß: M12 X 1,25 mm
Standard
Anschlußtechnik: M5 / 3,0 - 4,0 Nm
Stromstärke [A]: 5,5
Einbautiefe [mm]: 020
Widerstand [Ohm]: 0,9
Länge über Alles [mm]: 060
ima kao što vidite podatak o jačini struje 5,5 A,što je triput manje nego kod ostalih,nešto računam da kad bi stavio te grejače,oni bi vukli,ako dobro razmišljam 22 Aumesto 60 kao kod normalnih
ovo mi deluje kao jednostavno rešenje ?....
5A na 14 Volti sa otporom Ohm 0,9 nikad u zivotu!!!
I= U/R
U= napon
R= otpor
pa to daje 15,5 A po grejaču,jbg.šta im znači to 5,5A
upravo je tako,ali to ne treba da te brine kod vw je to normalno! Dali imas rucni gas kod tvoga golfa,on sluzi da ujednaci(digne) broj obrtaja motora pri hladnom motoru.Imaju dvije verzije :
I:sa sajlom
II: elektro
sa sajlom.
izgleda ću morati još jednom proveriti sa nekim krštenim akumulatorom od 77A,ovaj BH od 66 iako je bio nov igleda u startu bio loš
izgleda da će dragec11 biti u pravu"ili akumulator koji cica puno struje iz alternatora pa to sve skupa optereti motor jer sami grijaci ti vuku jako puno struje pa ako ova dvojica to nemogu podmiriti onda to sve motor trpi."
Probaj spojiti ampermetar na grijače da vidiš koliko vuku struje, 4 kom bi trebala vući nekih 20-25A otprilike
Probaj spojiti ampermetar na grijače da vidiš koliko vuku struje, 4 kom bi trebala vući nekih 20-25A otprilike
Uh, sad si ga pretjerao.....i to skoro duplo, malo je to
Zadnja izmjena od marbxy (21-03-2011 12:45:01)
omski zakon kaze da je strija I = napon U / otpor R
da su u serij vukli bi 35 A,ali nisu u seriji nego paralelno i samim tim otpor pada jos vise ,sto bi znacilo da minimalno vuku nekih 65-70A
Na tom golfu vuku 70A
glavni osigurač grejača je 50A,sad mi nije jasno...
Pozz!Kad je vec prica o grijacima ja imam "sviju" pricu o ovoj temi.Naime,svaki prozvodac grijaca ima svoje karakteristike grijaca od konstrucije,dimenzija,radnog napona,otpora,sa term.zastitom i bez naravno za odredene tipove motora i vozila.Kad je prica o doticnom vozilu i predpostavljam grijaci Bosch povucena struja grijanja je 65-70A prvih 5sec. tako linearno opada i nakon 40-50sec zaustavlja se na 25-30A,sto zbog pada napona i povecanja otora grejnog tijela.To su moja saznanja,tako da osigurac od 50A optimalna vrijednost!
Moja teorija o potrošnji 4 kom grijača je izašla iz same prakse, tj. da sam mjerio s ampermetrom na autu (i to na dosta njih) u početku počnu vući nešto više i kroz neko vrijeme potrošnja padne za nekoliko ampera. Tako je u praksi.
ja imam iskru ...657,to je isto ko i boš gde se navodi stromstarke 16A...
a ovaj NGK Dpower2 navodi podatak 5,5A...zna li neko na šta se to odnosi....
našao sam neke dijagrame koji bi mogli razjasniti situaciju.moji iskra grejači 11.721.657 su,do toga sam došao komparacijom QGS tip i odgovaraju NGK Y-918R
mislio sam da stavim NGK Y-918J koji su SRM tip
vidi se na dijagramu da posle 10 sekundi jačina struje za SRM tip pada na 5A
ovaj dijagram koji ima podatke za sve tipove mi baš nije jasan ono voltage,valjda napon i jedinica mere A amper
izgleda da ovaj tip grejača traži dodatnu kontrolu prko centralne jedinice koju ja ili nemam ili ne funkcioniše,zato ću kad dođe vreme za zamenu ovih grejača staviti neke koji ne trebaju kontrolu spolja a to su SRM tip.evo šta kažu za njih
Self Regulating Metal rod glow plugs (SRM glow plugs) are equipped with a heating coil and a regulating coil. The heating coil heats very quickly, and the regulating coil increases its resistance as the temperature increases to control the current flow. Therefore, this type of glow plug requires almost no external control.
Zadnja izmjena od kristina990 (25-03-2011 10:43:39)
REŠENO-otišao kod bošiste zbog drugog problemčića on malo preštelao boš pumpu,namestio ler gas na 1000 obrtaja,posle toga auto radi čista desetka...:)
Au brate,izvini,ali udavio si sa ovim tvojim Golfom,pa kao,sto bi u mom kraju jedan lik rekao,da vinklujes atomsku bombu
ih,šta je atomska boba prema jednom golfu:):D:lol: