Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
uzubljenje provereno vise puta i kajle su na svom mestu glava komplet uradjena. posto sam skio glavu ponovo sam ga uzubljivao
Kolega ti rece da je auto veozeno i samo odjednom poceo da puca, a sad kazes da si skido glavu?! Sta si tacno sve radio skido glavu, obradio je zamjeno dihtung? ili sta vec.
Pozz
auto je vozeno sipano gorivo i parkirano uvece kada sam hteo da upalim poceo je da puca u usisu i da radi neravnomerno. izvadio sam svo gorivo i sipao novo i on opet isto radi. stavio sam nov senzor radilice menjao bombinu to jest stavio novu proveravao fazu na dijagnostici nista ne izbacuje prao sam dizne i na kraju skinuo glavu obradio sedista ventila zamenuo teflone poravnao glavu i stavio nov dihtumg. skidao motorni racunar otvarali ga proveravali i sve je uredu. on u jednom momentu kada se malo zagreje pocne da radi na sva cetiri cilindra ali radi na 1600 obrtaja i usijava auspuh katalizator sam izbacio lambda sonde menjao menjao svecice
Znam za slučaj na wartburgu sa golfovim motorom 1.3 da se rasuo lonac auspuha UNUTRA i da je začepio izduv i imao vrlo slične simptome. Probaj da odvojiš auspuh od grane na dalje pa probaj.
probao i to i izvadio katalizator. raskacio komplet auspuh sa grane i isto
je napisao skrivenu poruku za korisnika: palfi76
ako je zena imenica, onda je ljubavnica zamenica
probao i to. znaci kada ga upalim radi neravnomerno onda u jednom trenutku proradi lepo upali lampicu za gresku i ugasi se. kada otkp senzor on radi blesavo i puca kada zagreje zakacim map senzor i on proradi kako treba ali na 1600 obrtaja i usijava auspuh
Pozdrav,
Možda dizne davaju premalo goriva jer i u tom slučaju dolazi do usijanja ( maf pokazuje manju količinu usisanog zraka od stvarne)
Instalacija i mase ...
Nemam sve sto volim,al volim sve sto imam!
mase sam sve cistio i odvijao a kod njega je sva instalacija zalivena u gumi
da ne vuce fals vazduh na usisnoj grani
Pirke
ja se izvinjavam. nigde ne vuce fals vazduh
Zadnja izmjena od palfi76 (22-03-2012 10:41:21)
najvjerovatnije imas preveliku kolicinu goriva koju nemoze izgoreti na manjim obrtajima a kad ih povecas kao rezultat usija granu
i ja sumnjam na vecu kolicinu goriva samo neznam kako da to ispitam ili da smanjim
tvornicka greska- sicevi ventila, simptomi identicni
glavu sam skinuo i komplet uradio znaci i sicevi ventila su obradjeni
temperaturni senzor proveri
i ja sam srljao
vazduha ili vode
treba dizne prekontrolisati,dali bacaju jednako.
Nemam osobnom iskustva, ali sam negdje citao renolov servisni bilten u kome kaze da su sicevi tj. dosjedi ventila ili tako nekako upresani i da oni rade u kucistu. znaci nije problem obrada. simptomi koji se navode za taj slucaj su potpuno identicni tvojima.
juce sam sve zivo kontrolisao na renou. i konstatovali smo da jako dugo drzi dizne otvorene i da ga naliva gorivom. e sad pitanje je zasto i zbog cega sumnjam na motorni racunar danas cu probati da nabavim jedan da probam da li je on u pitanju
kako si zakljucio da jako dugo drzi dizne otvorene?
proveri pritisak na gorivo
merenjem signala iz kompijutera. a i juce sam izvadio komplet magistralu sa diznama i kada verglam sve cetiri odjednom bacaju gorivo tek posle duzeg verglanja pocne lepo da baca 1 3 4 2.
znaci ili dizne ili nesto sto upravlja njima kada ce da okinu a to je ecu,ja cisto sumnjam da dizne stekaju.